Իր ավանգարդ ուտեստներով և մոլեկուլային գաստրոնոմիայի հետ կապված տեխնիկայով հայտնի Ֆերան Ադրիան թերևս, ավելի շատ, քան որևէ մեկը նպաստեց գաստրոնոմիայի աշխարհի զարգացմանը և խոհարարական փորձի հայեցակարգը հեղափոխելուն՝ գործնականում նոր իմաստ տալով «բարձրակարգ խոհանոց» տերմինին և ոգեշնչելով մեր ժամանակի մեծագույն խոհարարներին:
Նրա ներդրումների շնորհիվ Կատալոնիայում գտնվող «El Bulli» ռեստորանը դարձավ իսկական պաշտամունքի վայր սննդի սիրահարների համար՝ ստանալով Michelin-ի երեք աստղ․ El Bulli-ն ամեն վեց ամիս տևող սեզոնին ստանում էր ավելի քան երկու միլիոն ամրագրում, բայց երբևէ սպասարկել է միայն 8000 մարդու:
Շատերը երազել են փորձել շեֆ խոհարար Ֆերան Ադրիայի լեգենդար Սֆերիֆիկացված գնդաձև ձիթապտուղները․ հեղափոխական ուտեստ որի մասին արդեն պատմել ենք։
Մանրամասները` սկզբնաղբյուրում։
«3+3» տարածաշրջանային խորհրդակցությունների ձևաչափի շրջանակներում Թուրքիայի Ստամբուլ քաղաքում մեկնարկել է Խաղաղության և միջպետական հարաբերությունների հաստատման…
Թուրքիայի նախահահ Ռեջեփ Թայիփ Էրդողանն ընդունել է «3+3» տարածաշրջանային հարթակին մասնակցող երկրների արտգործնախարարներին։ Նրանց թվում…
Արթիկի թիվ 3 մանկապարտեզի շենքի վերանորոգման աշխատանքներն ավարտվել են։ Այս մասին տեղեկացրել է վարչապետ Նիկոլ…
«Տարածաշրջանից դուրս խաղացողները փորձում են իրենց պայմանները թելադրել Հվ. Կովկասին». «3+3» ձևաչափով նիստի ժամանակ հայտարարել…
ՀՀ քննչական կոմիտեն իր լիազորություններից բխող անհրաժեշտ գործիքակազմով միջոցառումներ է իրականացնում՝ ճանապարհատրանսպորտային հանցագործությունների և դժբախտ…
Հոկտեմբերի 18-ին Ստամբուլում անցկացվող «3+3» խորհրդակցական հարթակի հանդիպման շրջանակներում ՀՀ արտաքին գործերի նախարար Արարատ Միրզոյանը…