Իր ավանգարդ ուտեստներով և մոլեկուլային գաստրոնոմիայի հետ կապված տեխնիկայով հայտնի Ֆերան Ադրիան թերևս, ավելի շատ, քան որևէ մեկը նպաստեց գաստրոնոմիայի աշխարհի զարգացմանը և խոհարարական փորձի հայեցակարգը հեղափոխելուն՝ գործնականում նոր իմաստ տալով «բարձրակարգ խոհանոց» տերմինին և ոգեշնչելով մեր ժամանակի մեծագույն խոհարարներին:
Նրա ներդրումների շնորհիվ Կատալոնիայում գտնվող «El Bulli» ռեստորանը դարձավ իսկական պաշտամունքի վայր սննդի սիրահարների համար՝ ստանալով Michelin-ի երեք աստղ․ El Bulli-ն ամեն վեց ամիս տևող սեզոնին ստանում էր ավելի քան երկու միլիոն ամրագրում, բայց երբևէ սպասարկել է միայն 8000 մարդու:
Շատերը երազել են փորձել շեֆ խոհարար Ֆերան Ադրիայի լեգենդար Սֆերիֆիկացված գնդաձև ձիթապտուղները․ հեղափոխական ուտեստ որի մասին արդեն պատմել ենք։
Մանրամասները` սկզբնաղբյուրում։
Հնդկաստան պաշտոնական այցի շրջանակներում ՀՀ ԱԳ նախարար Արարատ Միրզոյանը հարցազրույց է տվել տեղական՝ արտաքին քաղաքական…
«Մետա»-ն փորձարկում է արհեստական բանականության համակարգերի ուսուցման համար իր առաջին «տնային» չիպը։ Այս քայլը կարևոր…
Երուսաղեմի հայոց պատրիարքությունը կոչով դիմել է միջազգային հանրությանը, կառավարություններին, կրոնական և մարդասիրական կազմակերպություններին, անհատներին` նրանց…
ԱՄՆ-ի նախագահ Դոնալդ Թրամփը կարգադրել է կանադական պողպատի և ալյումինի մաքսատուրքերը հասցնել 50%-ի՝ ի պատասխան…
Վարչապետ Նիկոլ Փաշինյանը հարցազրույց է տվել թուրքական լրատվամիջոցների ներկայացուցիչներին. այդ մասին տեղեկացրել է սոցիալական ցանցի…
ՀՀ արդարադատության նախարար Սրբուհի Գալյանն ընդունել է ՀՀ-ում Վրաստանի արտակարգ և լիազոր դեսպան Գիորգի Շարվաշիձեին:…