Ռեստորանների և ծառայությունների որոնման Yelp ծառայությունը կանխատեսում է, որ 2024 թվականին գաստրոնոմիական միտումներից մեկը կլինի ցուկեմենը՝ ճապոնական ապուր-ռամեն, որի բաղադրիչները մատուցվում են առանձին։ Armhoreca-ն պատմում է, թե ինչու է հայտնի ուտեստը բաժանվում լապշայի, արգանակի, ձվի, և ինչու է ընդունված խնջույքի վերջում ցուկեմենի արգանակ խմել։
Ճապոնացի Կաձուո Յամագիշին մեծացել է աղքատ ընտանիքում։ Իր պատանեկության տարիներին նա աշխատում էր ռեստորաններում, և հենց այդ ժամանակ էլ ձևավորում է ազգային խոհանոցի սեփական հայեցակարգը: Այն հիմնված է երկու սկզբունքի վրա՝ համեղ ուտեստը պատրաստվում է միայն էժան բաղադրիչներից, և այն միշտ պարունակում է շատ լապշա։
Յամագիշին կարողացել է իր գաղափարները կյանքի կոչել 1961 թվականին, երբ Տոկիոյում բացեց Taishoken ռեստորանը։ Վարկածներից մեկի համաձայն՝ ճաշի ժամանակ Յամագիշին նկատել է իր գործընկերոջը, որը ագահությամբ ուտում է լապշա՝ թաթախելով այն մի բաժակ ապուրի մեջ։ Մեկ ուրիշի խոսքով՝ դա նկատել են ռեստորանի հաճախորդները, ովքեր Յամագիշիին խնդրել են իրենց բերել ճիշտ նույն ուտեստը։ Ճապոնացին այնքան հետաքրքիր է համարել ճաշի այս եղանակը, որ նա դրան հարմարեցրել է ավանդական ռամեն ապուրը:
Մանրամասները` սկզբնաղբյուրում։