«Ապերոլ»-ը ցածր ալկոհոլային լիկյոռ է, ունի վառ նարնջագույն գույն և յուրահատուկ համային փունջ, որը բաղկացած է նարնջից և բուսական նոտաներից: Այն ունի հավասարաչափ նարնջագույն-կարմրավուն երանգ: Դրա բաղադրությունը ներառում է՝ քաղցր և դառը նարինջ, խավարծիլ, գենդիան, այլ խոտաբույսեր և արմատներ, որոնց հարաբերակցությունն ու ստույգ ցանկը գաղտնի է պահվում 1919 թվականից։
1930-ականներին ապերոլի գովազդը երաշխավորում էր, որ ըմպելիքը կօգնի կանանց պահպանել իրենց գեղեցիկ կազմվածքը: Սակայն կոնկրետ ինչպես՝ չի նշվում։ Դրանով պատրաստվող ամենահայտնի կոկտեյլներից մեկը «Ապերոլ սպրիտզ»-ն է․ 2012 թ․ այս կոկտեյլը ոսկի գավաթ է նվաճել Սան Ֆրանցիսկոյի World Spirits Competition. մրցույթում՝ «Լավագույն ապերիտիվ» անվանակարգում։
Այսպիսով, ի՞նչ է մեզ անհրաժեշտ կոկտեյլի համար․
Ապերոլ-100 մլ․
Պրոսեկո-100 մլ․
Գազով ջուր-20 մլ․
Նարինջ-40 գ․
Սառույց-60 գ․
Լրացրեք գինու բաժակի մեջ սառույց, վրան ավելացրեք Պրոսեկո 100 մլ․ և 100 մլ․ Ապերոլ, հետո ավելացրեք գազով ջուր և խառնեք կոկտեյլի գդալով։ Զարդարեք նարնջի կտորով։
Վարչապետ Նիկոլ Փաշինյանն ընդունել է «Թումո» կենտրոնի համահիմնադիր Սեմ Սիմոնյանին և ԱՄՆ-ում գործող Inet Technologies…
Սեպտեմբերի 30-ին ՀՀ ԱԽ քարտուղար Արմեն Գրիգորյանի մասնակցությամբ Բրյուսելում տեղի է ունեցել ՆԱՏՕ-ի անդամ երկրների…
Մայրաքաղաքում տրանսպորտային հոսքերի անցանելիությունն ավելացնելու նպատակով հոկտեմբերի 2-ից երթևեկության կազմակերպման փոփոխություն կկատարվի Իսահակյան փողոցում: Այս…
Սեպտեմբերի 29-ից մինչև նոյեմբերի 25-ը պրոեֆսիոնալ դիտողական սարքերի միջոցով երկնքում տեսանելի կլինի «երկրորդ լուսինը». այս…
ՀՀ Ազգային ժողովի «Քաղաքացիական պայմանագիր» խմբակցության պատգամավոր Վահագն Ալեքսանյանի խոսքով՝ քանի դեռ եկեղեցում կան մարդիկ,…
-Մարդու իրավունքների եւ ազատությունների հետ կապված իրավիճակն Ադրբեջանում հուսադրող չէ,- «Ազատություն» ռադիոկայանին հարցազրույցում ասել է…