X
Մենք սոց. ցանցերում

Horeca style

Գիտեի՞ք, որ սունկը նվազեցնում է դեպրեսիայի վտանգը

Նրանք, ովքեր սունկ են ուտում, ավելի քիչ հավանական է, որ դեպրեսիաներ կունենան, ասվում է հետազոտության մեջ։ Փենսիլվանիա նահանգի համալսարանի գիտնականները վերլուծել են ավելի քան 24000 մարդու սննդային և հոգեկան առողջության տվյալները և եկել այն եզրակացության, որ նրանք, ովքեր կանոնավոր կերպով սունկ են ուտում, դեպրեսիայի զարգացման ավելի քիչ ռիսկ ունեն: Սակայն դեռ պարզ չէ, թե կոնկրետ ինչ կապ ունեն այս երկուսը։

Սնկերի տեսակների միջև տարբերություն չկա, սակայն հետազոտության մասնակիցների մեծ մասը կերել է սպիտակ շամպինյոն սունկ, որը հարուստ է կալիումով և, ինչպես ենթադրվում է, օգնում է նվազեցնել անհանգստությունը։

Առայժմ գիտնականները ենթադրում են, որ սնկերը նվազեցնում են դեպրեսիայի վտանգը դրանցում պարունակվող բազմաթիվ օգտակար նյութերի պատճառով, սակայն դա հաստատելու կամ հերքելու համար կպահանջվեն ավելի շատ մոլեկուլային և կլինիկական հետազոտություններ։

Գրիգ Հակոբյան

Թիվ 1

Նմանատիպ Նյութեր

Լրահոս