X
Մենք սոց. ցանցերում

Horeca style

Պետք է նախաճաշել միշտ

Բաց թողնելով նախաճաշը՝ դուք վտանգված եք գիրանալ։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ քաղցած մարդն ավելի հավանական է, որ «ստանա» բաց թողնված նախաճաշը, իսկ առավել հաճախ՝ երեկոյան ժամերին և վնասակար մթերքներով։ Սննդի ոլորտի որոշ մասնագետների կարծիքով ամենաճիշտ նախաճաշը պետք է լինի առատ և բարձր կալորիականությամբ։

Կատարյալ նախաճաշ

Որոշ սննդաբաններ կարծում են, որ իդեալական նախաճաշը պետք է ներառի հացահատիկային ապրանքներ (դրանք էներգիայի աղբյուր են), մրգեր կամ բանջարեղեն (դրանք կավելացնեն էական վիտամիններ) և կաթնամթերք🥛 որոնք պարունակում են մարդու համար կարևոր սպիտակուցներ և հանքանյութեր։

Ինչ խմել

Դիետոլոգների կարծիքով՝ առավոտը պետք է սկսել մի բաժակով․ Օրինակ՝ յոգուրտ, ջուր կամ թեյ։ Սա կսկսի աշխատեցնել նյութափոխանակությունը և օրգանիզմը կնախապատրաստի ուտելուն։ Իսկ նախաճաշի համար ամենաառողջ ըմպելիքը, ըստ Բուֆալոյի համալսարանի հետազոտողների, նարնջի հյութն է։

2010 թվականին 20-ից 40 տարեկան 30 կամավորներ մի քանի շաբաթվա ընթացքում ամեն օր ուտում էին ձվածեղ խոզապուխտով սենդվիչ և կարտոֆիլ։Առաջին խումբը ճաշի հետ խմել է քաղցր ջուր, երկրորդը՝ սովորական ջրով, իսկ երրորդը՝ թարմ նարնջի հյութով։ Նախաճաշից երեք և հինգ ժամ հետո, երրորդ խմբի մասնակիցների արյունն ուներ ավելի քիչ գլյուկոզա և ավելի շատ նյութեր, որոնք աջակցում են իմունիտետին։

Գրիգ Հակոբյան

Թիվ 1

Նմանատիպ Նյութեր

Լրահոս