X
Մենք սոց. ցանցերում

Horeca style

Ճապոնացի գիտնականները սովորում են վերահսկել թառափի պոպուլյացիայի սեռը

Ճապոնիայում կատարվող մի հետաքրքիր հետազոտության մասին ենք ուզում Ձեզ պատմել։

Ճապոնացի գիտնականները սովորում են վերահսկել թառափի պոպուլյացիայի սեռը։ Սովորաբար՝ արու և էգ առանձնյակները ծնվում են հավասարապես, բայց, իհարկե, միայն էգեր են անհրաժեշտ սև խավիարի արտադրության համար։

Թառափների կերին ավելացնում են գենիստեյն, որը էստրոգենի` կանացի հորմոնի բնական անալոգն է․ դրա շնորհիվ ձկների ապագա սերունդներում ավելի շատ էգեր են հայտնվում։ Արգելվում է ձկներին սննդի համար մաքուր գենիստեին տալը։

Դրա համար սննդի համար ընտրվում են մթերքներ, որոնք բնականաբար հարուստ են գենիստեինով, օրինակ՝ սոյայի հատիկներ, և ընդհանրապես բոլոր տեսակի հատիկներ։ Հետազոտության հեղինակները հույս ունեն այս կերպ խավիարն ավելի մատչելի ու էժան դարձնել աշխարհում։

Ի դեպ` աշխարհում ամենահեղինակավոր խավիար արտադրող ընկերություններից մեկի հիմնադիրը մեր հայրենակից Արմեն Պետրոսյանն է, որի «Petrossian» ընկերությունը արտադրում է աշխարհում սպառվող խավիարի 25%-ը և հանդիսանում է ԱՄՆ-ի և Եվրոպայի գլխավոր մատակարարը:

Գրիգ Հակոբյան

Թիվ 1

Նմանատիպ Նյութեր

Լրահոս