Ըստ լեգենդի՝ այս պիցցան առաջին անգամ պատրաստվել է 1889թ.-ի հունիսին նեապոլիտանական ռեստորանի տիրոջ կողմից։ Սավոյացի թագուհի Մարգարիտայի համար։
Ասում են, որ նա այլ բաղադրիչներ չի ունեցել։ Մարգարիտան ներառված է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի ոչ նյութական մշակութային ժառանգության ցանկում։
2012 թվականին Իտալիայում պատրաստվեց աշխարհի ամենամեծ պիցցան, և իհարկե դա Մարգարիտան էր։ Տրամագիծը 40 մետր էր։
Այն պատրաստելու համար պահանջվել է 8 892 կիլոգրամ ալյուր 3 991 կիլոգրամ տոմատի մածուկ և մոտ 8 տոննա մոցարելլա։
Մարգարիտան պատրաստվում է առնվազն 126 երկրում։ Ամենահամեղ տարբերակը համարվում է Դոդոյի Մարգարիտան։

