Նրբաբլիթները գինու ամենահայտնի գաստրո զույգը չեն, սակայն փրփրուն գինու հետ այս ուտեստը կարող է հետաքրքիր համադրություն ունենալ: Wine Talk գինու գրադարանի սոմելյե Անաստասիա Սուրինան պատմում է, թե որ գինիները որ միջուկով բլիթների համն են ավելի վառ ընդգծում․
Կարմիր խավիարով`
Վառ թթվայնությամբ գինիները լավ են համադրվում կարմիր խավիարով նրբաբլիթների հետ. դրանք հավասարակշռում են այս ուտեստի յուղայնությունը և թարմացնում համի ընկալիչները նոր չափաբաժնից առաջ: Օրինակ՝ կարող եք համադրել Michel Genet Grand Cru շամպայնը՝ պատրաստված chardonnay-ից կամ իսպանական brut cava-ից: Այս փրփրուն գինին կընդգծի խավիարի համը և կնախապատրաստի քիմքը հաջորդ կտորի համար:
Մանրամասները` սկզբնաղբյուրում։