Նեապոլիտանական պիցցան պարզապես ճաշատեսակ չէ, այլ Իտալիաի իսկական ժառանգություն: Լինելով նուրբ և միևնույն ժամանակ խրթխրթան, պանրով և բանջարեղենով՝ պատրաստված փայտի վառարանում՝ այն մեծ տարածում ունի ամբողջ աշխարհում՝ իր համի, բույրի և որակի շնորհիվ։ Բայց ինչպե՞ս սկսվեց ամեն ինչ: Հրավիրում ենք ձեզ սուզվելու նեապոլիտանական պիցցայի ստեղծման պատմության մեջ:
Նեապոլիտանական պիցցայի ծագումը գալիս է դարեր առաջվանից: Նույնիսկ Հին Հունաստանում բնակչությունը պատրաստում էր նման ուտեստ ալյուրից, աղից և ջրից։ Բայց հենց Իտալիայում պիցցան ձեռք բերեց այն տեսքն ու բաղադրիչները, որոնց մենք բոլորս հիմա սովոր ենք:
Նեապոլիտանական պիցցայի ժամանակակից պատմությունը սկսվել է Նեապոլում 18-րդ դարի վերջին։ Այն ժամանակ պիցցան հասարակ ուտեստ էր, որն ուտում էին հիմնականում աղքատները։
Այն բաղկացած էր բարակ տափակ հացից, որի վրա քսված էր լոլիկի սոուս և մի քիչ պանիր։ Այն ժամանակ, ինչպես արդեն ասացինք, այն ուտում էին միայն Իտալիայի տեղի բնակիչները, և այն կոչվում էր « “pizzaioli” »։
Ավելի մանրամասն` սկզբնաղբյուրում։
Ուկրաինայի նախագահ Վոլոդիմիր Զելենսկին ժամանել է Սաուդյան Արաբիա՝ ԱՄՆ պատվիրակության հետ բանակցությունների։ Այսօր նախատեսվում է…
ԱՄՆ նախագահ Դոնալդ Թրամփի վարչակազմը պաշտոնապես դադարեցրել է ԱՄՆ Միջազգային զարգացման գործակալության (USAID) ծրագրերի 83%-ը։…
Տիրանայում ընթացող ազատ ոճի ըմբշամարտի Եվրոպայի Մ23 առաջնությունում Հայաստանի ներկայացուցիչներ Լևիկ Միքայելյանը (61 կգ) և…
ՀՀ ԱԳ նախարար Արարատ Միրզոյանի ելույթը Համաշխարհային հարցերով հնդկական խորհրդում։ «Գլխավոր տնօրենի հարգարժան պաշտոնակատար, դեսպան…
Գեղարքունիքի մարզի Գավառ քաղաքի Գրիգոր Նարեկացու փողոց 3 հասցեում գտնվող՝ Գավառի մանկատանը պատկանող զբոսայգու 4…
Առողջապահության նախարար Անահիտ Ավանեսյանն աշխատանքային այցով Գյումրիում է: Նախարարը շրջել է Գյումրու բժշկական կենտրոնում, եղել…