Ռեստորանների և ծառայությունների որոնման Yelp ծառայությունը կանխատեսում է, որ 2024 թվականին գաստրոնոմիական միտումներից մեկը կլինի ցուկեմենը՝ ճապոնական ապուր-ռամեն, որի բաղադրիչները մատուցվում են առանձին։ Armhoreca-ն պատմում է, թե ինչու է հայտնի ուտեստը բաժանվում լապշայի, արգանակի, ձվի, և ինչու է ընդունված խնջույքի վերջում ցուկեմենի արգանակ խմել։
Ճապոնացի Կաձուո Յամագիշին մեծացել է աղքատ ընտանիքում։ Իր պատանեկության տարիներին նա աշխատում էր ռեստորաններում, և հենց այդ ժամանակ էլ ձևավորում է ազգային խոհանոցի սեփական հայեցակարգը: Այն հիմնված է երկու սկզբունքի վրա՝ համեղ ուտեստը պատրաստվում է միայն էժան բաղադրիչներից, և այն միշտ պարունակում է շատ լապշա։
Յամագիշին կարողացել է իր գաղափարները կյանքի կոչել 1961 թվականին, երբ Տոկիոյում բացեց Taishoken ռեստորանը։ Վարկածներից մեկի համաձայն՝ ճաշի ժամանակ Յամագիշին նկատել է իր գործընկերոջը, որը ագահությամբ ուտում է լապշա՝ թաթախելով այն մի բաժակ ապուրի մեջ։ Մեկ ուրիշի խոսքով՝ դա նկատել են ռեստորանի հաճախորդները, ովքեր Յամագիշիին խնդրել են իրենց բերել ճիշտ նույն ուտեստը։ Ճապոնացին այնքան հետաքրքիր է համարել ճաշի այս եղանակը, որ նա դրան հարմարեցրել է ավանդական ռամեն ապուրը:
Մանրամասները` սկզբնաղբյուրում։
Մարմնամարզիկ, Օլիմպիական խաղերի արծաթե և բրոնզե մեդալակիր, աշխարհի և Եվրոպայի չեմպիոն Արթուր Դավթյանը ոսկե մեդալ…
Ես պատրաստ եմ հեռանալ նախագահի պաշտոնից՝ հանուն Ուկրաինայում խաղաղության, հայտարարել է Ուկրաինայի նախագահ Վոլոդիմիր Զելենսկին՝…
Հանրապետության տարածքում փետրվարի 23-ի և 27-ի ցերեկը, 26-ի գիշերն առանձին շրջաններում սպասվում է ձյուն, լեռնային…
Պաշտոնական Երևանը հայտարարում է, որ պատրաստ է օր առաջ ստորագրել Խաղաղության պայմանագիրը և շարունակել սահմանազատումը։…
«Պրոֆեսիոնալ մասնագետներից մինչև ժամանակակից սարքավորումներ՝ լավագույն պայմաններն են առկա ռազմավարական կարևոր նշանակության նորաբաց Արյան բանկում,…
ՌԴ նախագահի խոսնակ Դմիտրի Պեսկովը Դոնալդ Թրամփին անվանել է ԱՄՆ եզակի նախագահ՝ հաշվի առնելով նրա…