«Իմ կյանքն այլ է Հայաստանի շնորհիվ»,- ասաց Վերոնիկա Ջոյ Ռոգովը, երբ նա ողջունեց հյուրերին տարբերվող ծրագրի վերջին ընթրիքին, Հայաստանի տարբերվող ռեստորանում։ Մենք թռել ենք ամբողջ աշխարհով և եկել այս փոքրիկ լեռնային գյուղ՝ մայրաքաղաք Երևանից մեկ ժամ այն կողմ՝ բացահայտելու ինչ-որ նոր բան, թույլ տալու մեզ զարմանալ, և գուցե դառնալու հրաշալի մի բանի մեկնարկ։
Ռոգովը հյուրընկալության և գինու խորհրդատու Michelin-star ռեստորանից է, եկել էր ԱՄՆ-ից՝ շեֆ-խոհարար Մադս Ռեֆսլունդի հետ, Կոպենհագենում օրիգինալ և շատ ազդեցիկ Noma-ի հիմնադիրի և ռեստորանային թիմի այլ հանճարների հետ։ Նրանք մեկ ամիս խորասուզվեցին հայկական ամեն ինչի մեջ՝ սովորելով հայկական բաղադրատոմսեր, հանդիպեցին մատակարարների, հետո աշխատեցին նոր Ծաղկունք ռեստորանի աշխատակազմի հետ՝ ստեղծելով և մատուցելով անմոռանալի ընթրինքների շարք։
Նրանց նպատակն էր ճամփորդությունից հաճույք ստանալու հետ մեկտեղ, աշխարհի հնագույն երկրներից մեկին օգնել զարգացնել իր ապագա ժամանակակից խոհարարական լեզուն։ Դա նշանակում էր այս եզակի, բայց մոռացված (կամ սխալ ընկալված) հողի մանրակրկիտ ուսումնասիրություն, որը գտնվում է Եվրոպայի, Ասիայի և Մերձավոր Արևելքի խաչմերուկում, ինչպես նաև գիտելիքի խորը փոխանակում։